Hit enter to search or ESC to close

Carne de miel

Carne de miel 2Creșterea oilor este o tradiție veche în Irlanda, iar principalele rase de oi de pe insula verde sunt Suffolk, Texel, Cheviot și Belclare.

Carnea de miel irlandez este produsă astăzi cu ajutorul acelorași practici agricole tradiționale care au fost aplicate timp de mii de ani, rezultând o gamă de produse disponibile pe tot parcursul anului, de la lapte și miel de Paște, la miel de sezon și miel de deal, toate acestea excelând prin gustul și experiența culinară unice.

Ca și în trecut, producția de miei irlandezi se bazează pe pășunatul în aer liber pe tot parcursul anului. Turmele de oi sunt hrănite cu iarbă în cea mai mare parte a anului, cu excepția lunilor de iarnă, când se furnizează în schimb furaje precum fân și siloz, de obicei recoltate de la aceeași fermă mai devreme în cursul anului.

În prezent, în Irlanda există aproximativ 35 000 de crescători de ovine și peste 2,6 milioane de oi de reproducție. Toate fermele funcționează ca afaceri de familie și, cu un efectiv mediu de oi de puțin peste 100 de capete, fermierii acordă o atenție deosebită și individualizată turmelor lor pe tot parcursul anului.

Carnea de miel este produsă în mod extensiv într-un mediu natural, rezultând astfel un produs de foarte bună calitate și integritate și cu un gust delicat deosebit.

Mielul irlandez este bogat în proteine, cu un conținut natural scăzut de sare și bogat în vitamina B3 și B12. Fierul din carnea roșie, cum ar fi carnea de miel, constituie cea mai ușor de absorbit formă de fier alimentar.

De asemenea, carnea de miel este bogată în zinc, care are un rol important în menținerea unui sistem imunitar puternic.

Vizualizați rețete