Hit enter to search or ESC to close

Carne de vită

De la tradiționala carne de vită Hereford și Angus până la rasele continentale mai slabe, alegerea se află în centrul sistemului de producție de carne de vită din Irlanda. Pe măsură ce din ce în ce mai mulți consumatori caută experiențe culinare de calitate superioară, comercianții și bucătarii de renume colaborează cu industria irlandeză a cărnii de vită și mânzat pentru a adapta produse de cea mai bună calitate la gusturile consumatorilor.

Producția de carne de vită din Irlanda se bazează în principal pe boi de peste doi ani și pe juninci cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de luni. Prelucrarea cărnii de vită este o activitate localizată, cu ferme situate, de obicei, pe o rază de 50 km de la fabricile pe care le deservesc. Acest lucru înseamnă că transportul este eficient și foarte bine controlat, iar stresul asupra animalelor este redus la minimum. Acesta este un aspect important atât pentru bunăstarea animalelor, cât și pentru calitatea finală a cărnii.

Studiile științifice arată că iarba este o dietă mai naturală pentru vitele de carne decât cerealele, și iarba conferă cărnii de vită irlandeze o serie de caracteristici specifice. Carnea de vită, provenită de la vita hrănită cu iarbă, are o distribuție mai uniformă a grăsimii (efectul de „marmorare”), ceea ce face ca mâncarea să fie o experiență senzorială mai plăcută. Carnea de vită bazată pe iarbă are, de asemenea, niveluri mai ridicate ale numeroaselor vitamine importante, inclusiv vitamina A și caroten, ceea ce conferă cărnii de vită irlandeze o culoare burgundă bogată. Un raport mai mare de omega 3, acizi grași și CLA a fost asociat, în urma unui număr tot mai mare de studii științifice, cu beneficii pentru sănătatea oamenilor, cum ar fi scăderea colesterolului și reducerea riscului de cancer.

Irish Grass Fed Standard este primul standard pentru carnea de vită, provenită de la vitele hrănite cu iarbă, verificată în mod independent, acționând la nivel național, utilizând date colectate în cadrul unui sistem național privind carnea de vită și de miel, care este audiat în mod independent.

Friptură cu boia afumată și coriandru
Beef icon Friptură cu boia afumată și coriandru

Când gătiți friptura, asigurați-vă că tigaia este fierbinte. Cel mai bine este să gătiți doar 2 bucăți o dată; altfel, temperatura tigăii va scădea și fripturile se vor fierbe în loc să se prăjească. Lăsându-le să se răcească în timp ce gătiți legumele, veți permite sucurilor să se așeze.

Vezi reteta aici Descărcați rețeta aici
Stir fry with broccoli
Beef icon Stir-fry de vită cu broccoli

Zeamă de lămâie adaugă extra entuziasm la acest preparat rapid si aromat.

Vezi reteta aici Descărcați rețeta aici