Hit enter to search or ESC to close

Fenntarthatóság

Az Origin Green az élelmiszerek és italok fenntarthatóságával kapcsolatos egyetlen olyan országos program a világon, amely lehetővé teszi, hogy az ágazat olyan mérhető fenntarthatósági célokat tűzzön ki, illetve valósítson meg, amelyek kímélik a környezetet és hatékonyabban szolgálják a helyi közösségeket.

Az Origin Green több mint 55 ezer gazdasággal és 300-nál is több vezető ír élelmiszer- és italgyártó vállalattal működik együtt az általuk előállított élelmiszerek fenntarthatóságának ellenőrzése és növelése érdekében, hogy teljesíthessék a globális ügyfelek és fogyasztók folyamatosan változó igényeit.

Ez az egyetlen olyan program a világon, melynek keretében gazdálkodók, elsődleges termelők, feldolgozók és kiskereskedők működnek együtt, hogy utat mutatva jobb jövőt teremtsenek valamennyi érintett számára.

Az Origin Green első és elengedhetetlen láncszemei a marha- és bárányhús fenntarthatóságát garantáló rendszer (Sustainable Beef and Lamb Assurance Scheme (SBLAS)) tanúsítással rendelkező gazdálkodói, akik ellenőrzési folyamataik keretében a gazdaságok fenntarthatósági értékelésében is részt vesznek. A hatékonyság növeléséhez vezető lépések az Origin Green méréseken és visszajelzéseken alapuló rendszere segítségével állapíthatók meg. Az ír gazdák egyre inkább felismerik, hogy a fenntarthatóbb gyakorlatok üzleti szempontból is előnyösek. A fenntartható gazdálkodás egyet jelent a hatékony gazdálkodással, és lehetővé teszi, hogy megőrizhessük a mezőgazdasági vállalkozásokat és környezetünket az új nemzedékek számára.