Hit enter to search or ESC to close

Minőségbiztosítás

A Bord Bia marha- és bárányhús fenntarthatóságát garantáló rendszerét (Sustainable Beef and Lamb Assurance Scheme (SBLAS)) a piaci kereslet igényeire reagálva dolgozták ki. Az Írországból származó hústermékek vásárlói egyre inkább igénylik annak igazolását, hogy a húst fenntartható módon állították elő olyan gazdaságokban, amelyek valamely akkreditált minőségbiztosítási rendszer tanúsításával rendelkeznek, amely környezeti, társadalmi és gazdasági szempontok figyelembevételével törekszik a fenntarthatósággal kapcsolatos célok megvalósítására.

Az SBLAS-rendszer mérések és elemzések segítségével, az egyes gazdaságok szintjén igazolja az írországi marha- és báránytartás minőségét, és konstruktív visszajelzésekkel segíti a gazdálkodókat a fenntarthatósági teljesítményük javításával kapcsolatos döntések meghozatalában.

A szabvány (és a szabványon alapuló rendszer) ISO 17065:2012 nemzetközi terméktanúsítási szabvány szerinti akkreditációját az Ír Nemzeti Akkreditációs Testület (Irish National Accreditation Board) végzi.