Hit enter to search or ESC to close

Nederlandse topchefs vieren St Patrick’s Day met een culinair eerbetoon aan Ierland

March 2024

  • Dutch

Wide-shot-image-of-all-of-the-members-of-the-The-Chefs-Irish-Beef-Club

Met een culinaire parade hebben we in sterrenrestaurant MOS Amsterdam een bijzonder feestelijke invulling gegeven aan St Patrick’s Day 2024. Naast de viering van de wereldwijd bekende Ierse feestdag, markeerde het evenement ook het 20-jarig bestaan van de Chefs’ Irish Beef Club (CIBC), een netwerk van topchefs met een hart voor Ierland en Iers rundvlees.

De Chefs’ Irish Beef Club staat bekend als een levendige, internationale club van bekroonde chefs. De club is actief in 8 landen en telt 80 leden. Tijdens de St Patrick’s Day-viering verwelkomde de Nederlandse tak van de club een nieuw lid: de gerenommeerde chef-kok Egon van Hoof. Hij bestiert de keuken en is eigenaar van MOS Amsterdam, waar het event plaatsvond. Zijn inauguratie onderstreept de hoge kwaliteit van de Ierse producten en producenten. Iers eten en drinken wordt vertrouwd door enkele van de meest gerespecteerde chef-koks en experts in de Nederlandse horeca. Tijdens het evenement kwam niet alleen Iers rundvlees uit de MOS-keuken, maar ook Ierse zuivel, schaaldieren en whiskey. Irish Mór oesters, Do Me a Flavour’s klavervormige grasgevoerde boter en Cooleney kaas stonden op het menu. De Legendary Silkie whisky van Sliabh Liag bood de gasten een rokerige traktatie na het diner. Stuk voor stuk gastronomische hoogstandjes die de rijke, Ierse culinaire cultuur benadrukken.

A photo of elaborate deserts with a black background

Samenwerking en diversiteit
Bord Bia richtte de CIBC op in juni 2004. De club is uitgegroeid tot een dynamisch podium voor topchefs om ervaringen en kennis te delen en als ambassadeurs de hoge kwaliteit van Iers eten te benadrukken.

De chefs geven regelmatig workshops tijdens unieke evenementen in Nederland, en gaan samen op een tweejaarlijkse, informele studiereis naar Ierland om met eigen ogen te zien hoe de Ieren hun duurzame, culinaire voedingsmiddelen produceren.

Wide-shot-image-of-all-of-the-members-of-the-The-Chefs-Irish-Beef-Club

Fan van Iers rundvlees
Egon van Hoof’s toewijding aan kwaliteit en innovatie heeft restaurant MOS binnen anderhalf jaar een Michelinster opgeleverd. Restaurant MOS Amsterdam staat bekend om zowel de gastronomische beleving als het adembenemende uitzicht over het IJ. “Ik heb vaak Iers rundvlees op het menu staan,” zegt Van Hoof. “Ik ben er altijd fan van geweest. Het was dus een logische keuze om in te gaan op de uitnodiging om mee te doen met het CIBC.”