Hit enter to search or ESC to close
Irish Seascape

Ierse biologische zalm

Opgegroeid in de Atlantische Oceaan

De ruige schiereilanden en diepe baaien aan de westkust van Ierland zijn gevormd door de kracht van de Atlantische Oceaan. Deze wilde wateren geven Ierland toegang tot enkele van de meest vruchtbare visgronden van Europa. Ierlands Atlantische kust biedt de ideale omstandigheden voor de productie van biologische zalm van topkwaliteit en maakt Ierland een trotse wereldleider op het gebied van biologische zalmproductie.

Ierse zalmkwekers profiteren van twee aanwezige voordelen: de stromingen van de Golfstroom én koud zoetwater uit het uitgebreide netwerk van rivieren en beken in Ierland, wat zorgt voor voedzaam, koel en helder water. Het zoete water en de sterke stromingen stimuleren een stevige groei. Ierse biologische zalmen op weg naar volwassenheid zwemmen zo’n 13.000 km gedurende een periode van ongeveer 18 maanden.

Biologische certificering

Ierland is trots op zijn status als enige producent van biologische zalm in de EU, waarbij 100% van de zalm uit Ierland gecertificeerd is volgens strenge biologische normen. Een essentiële vereiste voor biologische certificering is verantwoord voeren en het natuurlijke dieet.

Je kunt erop vertrouwen dat alle Ierse biologische zalm wordt gevoerd op basis van een dieet met natuurlijke ingrediënten, voer afkomstig van duurzame visserijen en vrij van GMO’s. Daarnaast hebben het welzijn en de gezondheid van de vissen de hoogste prioriteit. Alle Ierse biologische zalmen leven in een zuiver zeewatermilieu met een verhouding van 99% water op 1% zalm.

Tot slot kun je ervan uitgaan dat alle gecertificeerde biologische Ierse zalm groeit in een omgeving waar het behoud van een gezond en duurzaam aquatisch ecosysteem een topprioriteit is, dankzij verantwoorde kweekmethoden. Naast het biologische label van de EU is Ierse zalm ook gecertificeerd volgens hoog aangeschreven kwaliteitskeurmerken, zoals AB Bio.

Duurzaamheid

Door het Origin Green-lidmaatschap verplichten Ierse zalmproducenten zich tot een strikte focus op duurzaamheid. Origin Green is het baanbrekende nationale duurzaamheidsprogramma van Ierland dat wordt beheerd door de Ierse voedingsmiddelenorganisatie Bord Bia.

Via het Origin Green-programma stellen individuele bedrijven ambitieuze en meetbare duurzaamheidsdoelen vast op het gebied van grondstoffen, emissies, energie, afval, water, biodiversiteit en sociale duurzaamheid. Lees meer over wat Ierse bedrijven bereiken op www.origingreen.ie

Kwaliteit en voedingswaarde

Van nature is Ierse biologische zalm niet alleen heerlijk, het is ook een van de makkelijkst te bereiden vissoorten. Ierse biologische zalm is eindeloos veelzijdig, of je de vis nu bakt in de pan met Ierse boter, bereidt in de oven met kruiden, roerbakt met verse groenten, of kant-en-klaar in gerookte vorm koopt.

Het product biedt een breed scala aan gezondheids- en voedingsvoordelen. Zalm is rijk aan eiwitten en Omega 3-vetten en is een belangrijke bron van vitaminen en mineralen, die gunstig zijn voor het hart en de bloedsomloop. Ierse biologische zalm is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder vers, bevroren, gerookt en voorverpakt.

Irish Salmon

Origin Green geverifieerde lerse zalmproducenten