Hit enter to search or ESC to close
Aerial Landscape

Calitatea pe care o puteți gusta

Despre Irlanda

Irlanda este o țară care resimte influența atenuantă a Curentului Golfului, ce aduce apele calde din Golful Mexic în nordul Europei, avănd un impact mai direct asupra Irlandei decât orice altă țară.

Precipitațiile abundente sunt cea mai evidentă dovadă a acestui fapt, iar rezultatul este un sezon de creștere a ierbii mai lung decât oriunde în Europa, ceea ce face ca pășunile verzi să fie baza agriculturii irlandeze și permite zonelor montane să susțină ecosisteme bogate și o viață agricolă tradițională fără nicio intervenție modernă.

Irlanda are o moștenire îndelungată în domeniul agriculturii și, în special, al cultivării pământului. Fermele sunt în mod tradițional deținute de familii, transmise din generație în generație, la fel ca și meșteșugul și dragostea pentru creșterea animalelor.

Sustenabilitatea

Origin Green este singurul program național de sustenabilitate pentru alimente și băuturi din lume, care permite industriei să stabilească și să atingă obiective de sustenabilitate măsurabile, care respectă mediul înconjurător și deservesc mai eficient comunitățile locale.

Origin Green colaborează cu peste 55.000 de ferme și peste 300 de companii irlandeze de top din industria alimentară și a băuturilor, pentru a dovedi și a îmbunătăți sustenabilitatea alimentelor pe care le produc și pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluție ale clienților și consumatorilor din întreaga lume.

Este singurul program din lume care include fermieri și producători primari, procesatori și comercianți care lucrează împreună și deschid calea pentru a crea un viitor mai bun pentru toți cei implicați.

Fermierii care sunt membri certificați ai Sistemului de asigurare sustenabilă a cărnii de vită și de miel (SBLAS) și care participă la evaluări ale sustenabilității fermei, ca parte a auditului lor, reprezintă prima verigă esențială în cadrul Origin Green. Sistemul de măsurare și feedback al Origin Green ajută la identificarea pașilor pentru creșterea eficienței. Fermierii irlandezi recunosc din ce în ce mai mult faptul că îmbunătățirea practicilor de sustenabilitate este bună și pentru afaceri. Agricultura sustenabilă și agricultura eficientă merg mână în mână și pot contribui la păstrarea tradițiilor întreprinderilor agricole și a mediului pentru generațiile viitoare.

Asigurarea calității

Sistemul de asigurare durabilă a calității cărnii de vită și de miel (SBLAS) a fost dezvoltat de Bord Bia, ca răspuns la cerințele pieței. Există o cerere din ce în ce mai mare din partea cumpărătorilor de produse din carne irlandeză, pentru a dovedi că aceasta este produsă în mod sustenabil în ferme care sunt membre certificate ale unui sistem acreditat de asigurare a calității, care lucrează în vederea atingerii obiectivelor de sustenabilitate care încorporează aspecte de mediu, sociale și economice.

Prin măsurători și analize, SBLAS demonstrează calitatea producției de carne de vită și de miel irlandeze la nivelul fiecărei ferme și oferă un feedback constructiv fermierilor, pentru a-i ajuta în luarea deciziilor în vederea îmbunătățirii performanței lor în materie de durabilitate.

Standardul (și sistemul bazat pe acesta) este acreditat în conformitate cu Standardul internațional pentru certificarea produselor ISO 17065:20122, de către Irish National Accreditation Board.

Despre Bord Bia

Bord Bia – Irish Food Board – este un corp guvernamental dedicat dezvoltării piețelor irlandeze de export de produse alimentare. Scopul Bord Bia este de a promova succesul industriei irlandeze a alimentelor și băuturilor prin servicii de informare, promovare și dezvoltare a pieței.

Cu sediul central în Dublin, Bord Bia sprijină ambițiile naționale și internaționale ale întreprinderilor irlandeze din domeniul alimentar, al băuturilor și al horticulturii prin intermediul structurii sale organizaționale foarte bine orientate și al rețelei sale de birouri din EMEA, Asia și SUA.

Luați legătura cu biroul nostru local

Bord Bia CEE Office,

Embassy of Ireland,

ul. Mysia 5, 00-496,

Warsaw,

Poland

Email: warsaw@bordbia.ie